четвртак, 7. мај 2009.

Seal u Baru

Popularni pjevač prelijepog glasa Seal gostovat će u Hotelu Princes 9. maja u velikoj sali Casina.
Seal prve planetarne uspjehe bilježi 1991.godine sa hit singlom "Crazy", a zapažen uspjeh postiže i debi albumom prodanim u oko tri miliona primjeraka. 

Do objavljivanja svog novog albuma Seal pravi trogodišnju pauzu, ali se pojavljuje na albumu nazvanom "Stone Free", posvećenog Jimiju Hendrixu i izvodi Jeff Beckovu obradu pjesme "
Manic Depression". 
U ljeto 1994. godine Seal dovršava svoj drugi album koji, također, nosi naslov "Seal" sa kojim postiže nove uspjehe. 
Sa pjesmom "Kiss From a Rose", koja je glavna tema filma ˝Batman Forever˝, osvaja prvo mjesto top liste singlova u Americi i tu poziciju drži dvanaest sedmica.Drugi Sealov album postiže multiplatinasti status. Potom slijede albumi: "Human Being" (1998.), "Seal IV" (2003.), a zadnji Sealov DVD+CD "One Night To Remember",snimljen uživo u dvorani "Kesselhaus" u Njemačkoj uz pratnju velikog simfonijskog orkestra, objavljen je u proljeće ove godine.

Koncert ce biti otvorenog tipa i ulaz se ne naplacuje, prisustvo mladih od 18 godina iskljucivo uz pratnju roditelja.

3 коментара:

  1. Анониман8. мај 2009. 02:58

    Gazda
    Bolje Dzeja da su doveli,no aj sad....

    ОдговориИзбриши
  2. Dobar je Seal pjevac nego nije toliko poznat na nasim prostorima.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман11. јул 2009. 00:55

    To sam pjevaca pocela da slusam sa svojih petnaest godina kada sam cula i vidjela spot sa pjesmom,,Low is*Divine,,,ima jako specifican glas i rijedak,,no uvijek sam se pitala sto li mu je sa ficem mislim da je povezano sa glsom.Ma kako god da bilo,Seal je na svom mijestu...Dubravka Savic....

    ОдговориИзбриши